Szał zakupów pod kontrolą

23 lipca 2015
<p style="text-align: justify;">Letnie wyprzedaże w sklepach kuszą klientów atrakcyjnymi cenami. Z okazji korzysta trzech na czterech konsumentów. Rafał Stępniewski z portalu Rzetelnyregulamin.pl radził w Polskim Radiu 24, jak nie zostać oszukanym i co zrobić, gdy towar nie spełnia naszych oczekiwań.</p>

Wyprzedaże: jak zwrócić nieudane zakupy?

22 lipca 2015
<p style="text-align: justify;">Trwa sezon letnich wyprzedaży. Konsumenci kuszeni są przecenami, które sięgają nawet 70-ciu procent. A to powoduje, że chętnie kupujemy znacznie więcej niż normalnie, a potem często tego żałujemy. <span style="line-height:1.6">O możliwościach zwrotu towarów zakupionych w letnich wyprzedażach mówi Rafał Stępniewski z serwisu Rzetelnyregulamin.pl.</span></p>

Zwrot biletów na imprezy kulturalne lub sportowe. czy to możliwe?

21 czerwca 2015
<p style="text-align: justify;">Rozpoczął się czas, w którym odbywa się wiele imprez kulturalnych, sportowych, festiwali muzycznych czy filmowych. Wiele z nich to wydarzenia masowe, organizowane dla miłośników z całego kraju, często dosyć kosztowne. Coraz częściej bilety na takie imprezy kupujemy przez internet. Warto wiedzieć, podkreśla Rafał Stępnieski z serwisu Rzetelnyregulamin.pl, że z ich zwrotem może być problem. </p>

Rozwiązywanie sporów z e-sklepami w UE. Jakich sporów jest najwięcej i jak je rozwiązywać?

2 kwietnia 2015
<p style="text-align: justify;">Rozwiązywanie sporów z e-sklepami w UE. Jakich sporów jest najwięcej i jak je rozwiązywać mówi w Polskim Radiu 24 tłumaczy Rafał Stępniewski, prezes portalu Rzetelnyregulamin.pl.</p>

Zakupy przez internet: Polacy nie korzystają z prawa zwrotu towarów

18 grudnia 2014